city tours

Visionary Tur

Te invitam sa faci parte din lumea fascinanta a unuia dintre cei mai valorosi vizionari ai timpurilor noastre.­ Incepem cu un zbor deasupra Timisoarei (in cazul grupurilor de pana la 3 persoane), oferindu-ti o alta perspectiva asupra orasului.

Continuam cu o excursie la muzeul Traian Vuia intr-un loc pitoresc si autentic unde ne sunt prezentate machetele inventatorului, date biografice, documente si fotografii ale vremii. Dupa o binemeritata pauza de pranz, ne continuam traseul in Lugoj, unde facem un scurt tur de oras cuprinzand cateva obiective turistice.

„Turul unui vizionar” te poarta pe taramul pe care visul de a zbura a prins literalmente aripi.

Sezon: disponibil tot anul – zborul depinde de conditiile meteorologice

Rezervari: cu cel putin doua saptamani inainte (in cazuri exceptionale, va rugam sa ne contactati)

Servicii incluse: transfer (pick up&return) in masina climatizata, transfer la aeroport, asistenta turistica&intrare la muzeul Traian Vuia, ghidaj Lugoj

Va rugam sa tineti cont: zborul (30 min.), 40 €/Persoana, (max. 3 Pers./zbor),  necesitatea unui echipament corespunzator vremii, medicamente in caz de nevoie

Numar de persoane si preturi: 49 €/Pers., oferim o reducere pentru grupurile de 3 Pers., va rugam sa ne contactati

O degustare de vin se poate oferi: va rugam sa ne contactati

In atentia dumneavoastra: Restaurantul ofera o gama variata de produse si specialitati traditionale (optional)

Tur-ul se poate rezerva si fara zbor

Traian Vuia, omul care a sfidat gravitatia

Astazi zborul nu mai reprezinta o utopie, mii de oameni zboara de la un capat al lumii la celalalt zi de zi. Totul a inceput insa intr-un sat banatean in anul 1872 cand a venit pe lume Traian Vuia, omul ce avea sa devina pionierul aviatiei mondiale.

Copilul Traian Vuia  manifesta o atractie uriasa spre micile aparate de zbor si construieste zmeie pana la cel mai marunt detaliu.

Dupa terminarea Facultatii de Drept, in anul 1903, Vuia obtine un brevet de inventie in Franta pentru al sau „Aéroplane-Automobil” despre care Academia de Stiinte de la Paris spune ca „nu este decat un vis”.

Un vis pe care geniul Traian Vuia il transpune in realitate pe data de 18 martie 1906 cand are loc primul zbor al unui om cu un aparat mai greu decat aerul, fara alte mijloace exterioare.

Pe durata vietii, Traian Vuia mai inventeaza un generator de abur, o torpila folosita de marina militara, participa la Conferinta de Pace de la Paris si este membru al Academiei Romane.

Se stinge din viata in anul 1950, la varsta de 78 de ani, lasand in spate nu doar un pas spre evolutie ci si certitudinea ca visele pot deveni realitate, ca ideile mici pot face inconjurul lumii.