city tours

Noblesse Tur

Noblesse Tour iti prezinta un colt de Banat, parca rupt din frumoasa Italie.

Incepem cu o vizita la Centrul de Echitatie Herneacova unde, intr-un ambient extrem de placut, iti punem la dispozitie o serie de activitati precum calaritul, plimbarile cu trasura sau bicicleta in natura, pescuitul sau campingul. Dupa orele de relaxare pornim la drum spre Cramele Recas unde, dupa ce vei admira plantatiile viticole, iti vei imbata simturile cu o degustare de vinuri si o masa traditionala.

Noblesse Tour se adreseaza persoanelor ce vor sa guste o felie de traditie romaneasca pe meleaguri autentice.

Sezon: disponibil Martie – Octombrie

Rezervari: cu cel putin o saptamana inainte (in cazuri exceptionale, va rugam sa ne contactati)

Servicii incluse: transfer (pick up&return) in masina climatizata, transfer la Recas&Herneacova, asistenta turistica, 1 sticla de vin (0,7l Rose, Alb sau Rosu Sec) din partea casei

Va rugam sa tineti cont: calarit/plimbare cu trasura bicicleta/pescuit/camping nu este inclus in pret, necesitatea unui echipament corespunzator vremii, medicamente in caz de nevoie

Numar de persoane si preturi:
25 €/Pers., oferim o reducere pentru grupurile de 4 Pers.

In atentia dumneavoastra: Restaurantul ofera o gama variata de produse si specialitati traditionale (optional), o degustare de vin se poate oferi (optional), va rugam sa ne contactati

Vinul, licoarea zeilor

Romania are o traditie semnificanta in ceea ce priveste cultura vinului. Insusi istoricul A.D.Xenopol a sustinut ca „patria cea mai veche a Geto-Dacilor, Tracia, era o regiune viticola, cauza pentru care era considerata ca loc de nastere a zeului vinului, Dionysos.”

Se spune ca regiunea a fost atat de renumita pentru plantatiile viticole incat insusi regele Burebista a dat un ordin de defrisare a  viilor pentru a-si apara teritoriile de invazia popoarelor straine venite pentru roadele vitelor de vie.

Sub stapanirea romanilor, din anul 106, tehnicile cresterii vitelor de vie s-au dezvoltat si si-au continuat evolutia in ciuda trecerii timpului, ale dominatiilor si popoarelor migratoare care ne-au traversat teritoriile, devenind pentru oameni una din principalele ocupatii.

Cu o istorie atat de veche, cultura vinului face parte din traditia poporului roman reprezentand o forma de atasament intre om si natura inconjuratoare.

Recasul, o importanta zona viticola a Banatului, detine o podgorie atestata inca din 1447, cand Mihail de Ciorna, Banul Severinului , a cumparat viile de la Ioan si Ecaterina Magyar. Purtand amprenta timpului si pastrand traditia, Compania Cramele Recas, infiintata la sfarsitul secolului XX,  reprezinta astazi unul dintre cei mai mari producatori de vin din Romania, avand plantatii din gamele Riesling, Merlot, Chardonnay, Cabernet, Pinot Noir.

Istoria viticulturii romanesti ne invata ca respectul fata traditiile noastre implica si un respect fata de vinul romanesc.