about us

Cosmopolit – Prezentare

Cosmopolit Timisoara este o companie tanara start-up, infiintata in 2014. Echipa noastra vine in intampinarea tuturor celor care vor sa cunoasca Timisoara si imprejurimile ei.  Timisoara (romana), Temeschburg (germana), Temesvar (maghiara), Tamisvar (sarba) desemneaza acelasi oras cunoscut pentru varietatea culturala si bogatia istorica.

Situat la triunghiul de frontiera – Romania, Ungaria, Serbia – acestui oras i-a fost acordat, din cauza pozitiei sale geografice, timp de secole un rol strategic special in Europa de Sud-Est. Aceasta pozitie avantajoasa a avut sisteme politice diferite (Monarhia Habsburgica, Regatul Romaniei), conducand la extinderea si dezvoltarea Timisoarei ca centru cultural si economic al Banatului.

Cosmopolit va conecteaza la cultura si traditiile locului prin tururi sustinute de ghizi autorizati, evenimente culturale, petreceri tematice si excursii.

De asemenea venim in ajutorul afacerilor dumneavoastra nationale si internationale prin organizarea conferintelor, seminariilor si a altor intruniri business, punandu-va la dispozitie cele mai adecvate locatii si servicii.

Cosmopolit Timisoara doreste promovarea valorilor capitalei Banatului, interferand cultura cu dezvoltarea economica si sociala. Prioritatea de top consta in implementarea celor mai bune proiecte pentru a scoate in evidenta elementele socio-culturale, sprijinind candidatura orasului Timisoara pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

Mark-Alex Muntean – Director General

Nascut in Romania, dar plecat de la o varsta frageda in Germania, Mark-Alex Muntean a pus bazele unei cariere in domeniul turismului prin studiile sale la Universitatea din Heidelberg (M.A) si cursurile din cadrul Scolii de Tursim din Frankfurt am Main.

In timpul studiilor sale, numeroasele proiecte de cercetare din Berchtesgaden, Padurea Bavareza si Nord-Estul Thailandei/Laos, au contribuit la dezvoltarea competentelor sale interculturale si la asimilarea cunostintelor necesare pentru promovarea si dezvoltarea unui turism cultural in zone cu potential.

De asemenea, experienta de lucru dobandita in proiectele din Leipzig, Germania, i-au adus un plus capacitatii sale de a coordona o echipa si de a organiza proiecte de succes in domeniul turistic si cultural.

Cu un vast jurnal de calatorii, Mark-Alex Muntean promite clientilor Cosmopolit o capacitate profesionista de evaluare in zona de consultanta a intreprinderilor turistice.

Intors in Romania cu o vasta experienta profesionala, Mark-Alex Muntean doreste promovarea locurilor natale, expunerea lor in intreaga lume, oferind oamenilor de pretutindeni prilejul de a cunoaste cultura romaneasca.