city tours

Corvin Castle Tur

Transilvania este taramul misterios mereu prezent in cartile de istorie.

Povestile despre personajele istorice din aceasta regiune au format legende care, in timp, s-au transformat la randul lor in mituri, cunoscute pana in zilele noastre in lumea intreaga.

Printre acestea se numara si faimoasele personaje si povesti despre Dracula (Vlad Tepes) si regele unguresc Iancu de Hunedoara (Johann Hunjadi).

Excursia de o zi oferita de Cosmopolit, ne poarta in epoca medievala, in care Castelul Corvinilor ne sta drept dovada a bataliilor dintre imparatii si printii Transilvaniei, ai Valahiei si cei ai Imperiului Otoman.

Sezon: disponibil tot anul

Rezervari: cu cel putin o saptamana inainte (in cazuri exceptionale, va rugam sa ne contactati)

Servicii incluse: transfer intr-o masina climatizata (dus-intors), taxe: parcare, intrare castel si permis foto, ghid turistic

Va rugam sa tineti cont: durata transferului pana la castel: aprox. 2,5h, necesitatea unui echipament corespunzator vremii, medicamente in caz de nevoie

Numar de persoane si preturi: 1 Pers. 120 €,  2 Pers. 65 €/Pers., 3 Pers. 55 €/Pers,  4 Pers. 50 €/Pers.

Optional: Asistenta turistica si intrare la Cetatea Deva +15 €/Pers.

In atentia dumneavoastra: Restaurantul ofera, in jurul orei pranzului sau la cina, o selectie vasta de preparate traditionale (optional)

Castelul Corvinilor, care s-a construit pe ruinele unei fortificatii din secolul al 14-lea, se intinde pe o stanca de calcar in mijlocul orasului industrial Hunedoara.

Initial, castelul a fost mentionat in documentele istorice in anul 1409, cand Sigismund de Luxemburg i-a daruit boierului Voicu Corbu fortificatia impreuna cu grajdurile acesteia.

Fiul boierului Voicu, Johann Hunjadi, a adus incepand cu anul 1440, numeroase schimbari pentru a putea rezista luptelor impotriva trupelor otomane.

In anii care au urmat, Matthias Corvin, fiul lui Johann Hunjadi, a continuat sa dezvolte infrastructura tinutului. El a fost si persoana care i-a oferit sprijin si refugiu lui Vlad Tepes in timpul bataliilor cu turcii.

In secolul al 17-lea imparatul Gabor Bethlen a produs cele mai semnificative schimbari in Castelul Corvin. Printre altele, s-a construit terasa de artilerie avand rolul principal de aparare al castelului.

Castelul Corvinilor, monumentul istoric, ne-a adus pana in zilele noastre o mostenire socio-culturala deosebit de valoroasa. Este o oglinda a regiunii in timpul Evului Mediu si a legendelor care s-au nascut in acele timpuri. De asemenea reprezinta un exemplu al colaborarii dintre Romania si Ungaria intr-un scop comun, acela de a conserva o istorie complexa, pe care o putem prezenta astazi atat turistilor nationali cat si celor internationali.

Suntem siguri ca veti gasi aceasta excursie de o zi fascinanta.